MERS_Villas QB_0007

Journées Européennes du Patrimoine : Visite guidée - Mers-les-Bains : Villas Belle Epoque "Joyau unique de l'architecture"

in Mers-les-Bains
  • Een rondleiding van ongeveer 1u30 door de geschiedenis van de badplaats (1865-1905) die als opmerkelijk erfgoed is geklasseerd. Met de ontdekking van de zeebaden en hun therapeutische werking kende Mers een spectaculaire ontwikkeling. Aan het einde van de 19e eeuw bracht de spoorweg de eerste vakantiegangers, "badgasten" genaamd, naar onze kusten. Deze mensen, afkomstig uit de aristocratie en de rijke bourgeoisie van die tijd, zouden zich hier vestigen door de eerste tweede huizen van onze...
    Een rondleiding van ongeveer 1u30 door de geschiedenis van de badplaats (1865-1905) die als opmerkelijk erfgoed is geklasseerd. Met de ontdekking van de zeebaden en hun therapeutische werking kende Mers een spectaculaire ontwikkeling. Aan het einde van de 19e eeuw bracht de spoorweg de eerste vakantiegangers, "badgasten" genaamd, naar onze kusten. Deze mensen, afkomstig uit de aristocratie en de rijke bourgeoisie van die tijd, zouden zich hier vestigen door de eerste tweede huizen van onze moderne wereld te bouwen.

    De plaatsen zijn beperkt.
Reserveren
Reserveren
Tarieven
Betalingsmethoden
Uurroosters
Uurroosters
  • De 16 september 2023 van 15:00 tot 16:30
Sluiten