Zie foto's (10)

Voile Ault Onival Club (VAOC)

in Ault
 • Het doel van de vereniging (vereniging van eigenaren) is het bevorderen van de initiatie, verbetering en ontwikkeling van de watersport in al zijn vormen, het organiseren van watersportevenementen en alle daarmee verband houdende activiteiten. Het bestaat al meer dan 20 jaar: in 1999 opgericht door een groep enthousiastelingen die hun passie voor de zee nog steeds doorgeven.
  Als zeilen de kern van de activiteit is, verwelkomen en beoefenen zij alle andere watersporten zoals...
  Het doel van de vereniging (vereniging van eigenaren) is het bevorderen van de initiatie, verbetering en ontwikkeling van de watersport in al zijn vormen, het organiseren van watersportevenementen en alle daarmee verband houdende activiteiten. Het bestaat al meer dan 20 jaar: in 1999 opgericht door een groep enthousiastelingen die hun passie voor de zee nog steeds doorgeven.
  Als zeilen de kern van de activiteit is, verwelkomen en beoefenen zij alle andere watersporten zoals motorbootvaren
  (waterskiën, wake, sleepboei, jetskiën, windsurfen, strandzeilen, kanoën en alle andere watersporten in het algemeen (zie de rubriek activiteiten).

  De leden ontmoeten elkaar in een vereniging op mensenmaat, waar ze dankzij een sterke teamgeest en gezelligheid alle nautische geneugten kunnen ontdekken en delen in een opmerkelijke en contrastrijke omgeving: in het zuiden de opeenvolging van prachtige witte krijtrotsen, in het noorden de Baie de Somme. Er worden raids georganiseerd (zeilen en/of motorboten) die de leden samenbrengen voor dagtochten.

  Bovendien is sinds het seizoen 2021 een Beach Point ingericht op de basis Eric Tabarly als onderdeel van het Station Nautique des Villes Soeurs. Het wordt beheerd door de Sensation Large Sailing School en biedt catamarans, peddels, kajaks, enz. te huur aan, evenals lessen gegeven door gekwalificeerde instructeurs.
  VAOC, die het charter van verbintenis met het Nautisch Station heeft ondertekend, heeft ook een partnerschapsovereenkomst gesloten met het Point Plage (bijstand met trekkeruitrusting, organisatie en veiligheid van regatta's of andere nautische evenementen).
  Zeilen en andere sporten worden dus beoefend in een veiliger omgeving, in de wetenschap dat men zelden alleen op het water is.

  Voor het te water laten en optrekken van boten zijn er 3 tractoren in zeer goede staat (onlangs aangeschaft) die ter beschikking staan van de leden.
  Voor het afspoelen van de uitrusting zijn waterpunten beschikbaar op de parkeerplaats en de leden hebben toegang tot de sanitaire voorzieningen van de vertrekhaven (douches/toiletten).
  De vereniging beschikt ook over lokalen voor de opslag van de uitrusting van de leden.

  Het inschrijvings- en lidmaatschapsgeld geldt voor het lopende jaar. In de praktijk is de club voor de meeste activiteiten "open" van april tot november.
Tarieven
Betalingsmethoden
Openings
Openingstijden
 • Heel het jaar 2024
Sluiten