bay-of-somme-4508723-1920.jpgBay Of Somme 4508723 1920
©Yves Bernardi - Pixabay
In de omgeving

In de omgeving

Unieke ervaringen beleven

Dé bestemming bij uitstek voor een weekendje weg!

Het is dan ook een bestemming waar alles mogelijk is: een strandvakantie in een van de badplaatsjes tussen de Sommebaai en de Albastenkust, een duik in de natuur in het legendarische bos van de streek met talloze wandelpaden, genieten van streekproducten uit de zee of uit de boerentradities, op zoek gaan naar het bouwkundige erfgoed, de geschiedenis en de levende ambacht…

Destination

Le Tréport-Mers

Waar ligt Destination Le Tréport-Mers?

Destination Le Tréport-Mers ligt voor een deel in de Somme (regio Hauts de France) en voor een deel in de Seine-Maritime (Normandië).

Afstanden met de auto

Sommebaai – Le Tréport: 0u35 / 30 km
Fécamp – Le Tréport: 1u35 / 100 km
Etretat – Le Tréport: 2u00 / 145 km
Dieppe – Le Tréport: 0u35 / 40 km
Rouen – Le Tréport: 1u20 / 100 km
Amiens – Le Tréport: 1u10 / 90 km
Parijs – Le Tréport: 2u40 / 240 km

 

In de

Somme

Met een gids door de Sommebaai!

Het is een van de mooiste baaien ter wereld en de grootste riviermonding in het noorden van Frankrijk: de Sommebaai biedt een ontzettend gevarieerd landschap met moerassen, vlaktes, zandbanken, duinen, rotsen en keien. Het is een rustplaats voor honderden trekvogels en het gebied telt de grootste zeehondenkolonie.  Om deze lokale inwoners te ontdekken kunt u een natuuruitstapje maken door de baai, samen met een ervaren gids, door de zandbanken, de wadden en de kwelders.

De Sommebaai begrijpen

Bij het Maison de la Baie de Somme ontdekt u de diverse landschappen (rotsen, moerassen, riviermonding, vlaktes), de fauna met zeehonden, meer dan 250 vogelsoorten in hun natuurlijke leefomgeving, maar ook de gebruiken en tradities uit de streek.

Trekvogels observeren

De Sommebaai is een unieke observatieplek voor trekvogels: het Parc du Marquenterre met 200 hectare aan moerassen, duinen en rietvelden, observatiepunten die verspreid liggen over een gebied van zo’n 6 km breed waar gidsen hun kennis delen, het vogelreservaat Baie de Somme Grand-Laviers, een natuurgebied van meer dan 40 hectare met zo’n 200 getelde vogelsoorten en 3 ontdekkingsparcoursen (1, 2 of 4 km). Er kunnen rondleidingen op maat worden gereserveerd. 

Het Festival de l’Oiseau et de la Nature

In het voorjaar is het Festival de l’Oiseau et de la Nature een bekend evenement als eerbetoon aan wat de natuur ons biedt. Ontdek de biodiversiteit van de streek dankzij tentoonstellingen van foto’s en dierenkunst, vertoningen van documentaires over milieubescherming, activiteiten voor kinderen, natuuruitstapjes met gids (meer dan 400 uitstapjes): te voet, te paard, met de praauw, kano of fiets.

Ontdek ook:

 • De circuits van Baiecyclettes: hier reist u met de neus in de wind met de fiets door de baai om alle geuren van de natuur op te snuiven, 
 • Strandzeilen: laag tegen het zand in de wind op de stranden van Fort-Mahon en Quend, 
 • Het uitzicht op de baai vanuit het toeristische treintje van de de Sommebaai,
 • Amiens, dat ook wel het “kleine Venetië van het noorden” wordt genoemd. Bezoek de volkstuintjes, de 800 jaar oude kathedraal en de karakteristieke wijkjes van de binnenstad.

Le Vimeu

De industrie in dienst van de ambacht!

Deze enorme krijtvlakte, omgrensd door de Vallée de la Bresle en de Vallée de la Somme, is opgedeeld in drie delen: de kust “Vimeu”, de industriële “Vimeu” en de groene “Vimeu”. De Vallée de la Bresle, die ook wel de Glass Vallée wordt genoemd, is een internationaal centrum voor het maken van luxe parfumflesjes. De Vimeu is ook bekend vanwege de staalindustrie binnen de sectoren van sloten, hang- en sluitwerk, kranen en smeedijzerwerk… Het Museum voor de Industrie in Vimeu vertelt over de geschiedenis en het erfgoed van de lokale industrie, met reconstructies van oude werkplaatsen, verzamelingen van hang- en sluitwerk, sloten en kluizen van de 16e eeuw tot nu.

 

In de

Seine-Maritime

In de Vallée de la Bresle, om precies te zijn in Blangy-sur-Bresle, biedt de 16e eeuwse Manoir de Fontaine plaats aan een cultureel centrum met meerdere ruimtes gewijd aan de geschiedenis van de stad, de omgeving en de beroepen rond het maken van glazen voorwerpen (schaalmodellen, ijzersmederij, gieterij), samen met het Museum van Glas en Glasblaastradities.

Culinaire kunst, gastronomie en het maken van servies vormen een ambacht en een nationaal erfgoed die centraal staan bij het Domaine de Penthièvre.

Ontdek ook: 

 • De geschiedenis van het uurwerk in het hieraan gewijde museum. Een unieke vakkennis uit Saint-Nicolas d’Aliermont, van begin 18e eeuw tot nu. U ontdekt er meer dan 400 voorwerpen, machines, gereedschap en documenten,
 • Het dagelijkse Franse leven van eind 19e eeuw tot eind 20e eeuw bij het Musée d’Histoire de la Vie Quotidienne: landbouw, ambacht en industrie, handel, diensten en het sociaal-culturele leven,
 • Het wandelcircuit rond de resten uit de Tweede Wereldoorlog en de  afvuurplekken van de V1,
 • De witte krijtrotsen van de Albastenkust, die vaak geschilderd werden door impressionnisten,
 • Het dorp Veules-les-Roses waar de kleinste rivier van Frankrijk stroomt: de Veules,
 • Het kasteel-museum van Dieppe, dat uitkijkt over de zee. Dit kasteel-museum in een burcht uit de 14e eeuw vertelt de geschiedenis van de stad en de haven, met een collectie ivoorwerken en tijdelijke tentoonstellingen,
 • Rouen, de stad van 100 klokkentorens en een bijzondere geschiedenis. Duik in het hart van deze stad die nooit slaapt. 
Sluiten