flower-meadow-3598555-1920.jpgFlower Meadow 3598555 1920
©Capri23auto - Pixabay

Tuinen

Cultuur in het hart van de streek, waar de natuur getemd is.

Tuinen en park van het Château d’Eu

Zintuigen prikkelen tijdens een wandeling door Eu

Op zoek naar een wandeling in geur en kleur? Kom dan naar de rozentuin van het Château d’Eu, die in Franse stijl werd aangelegd door de Grande Mademoiselle, het nichtje van Lodewijk XIV. Geniet van de rozen, rhododendrons en azalea’s die hier geplant zijn door koning Lodewijk Filips I. Deze tuin in terrassen kijkt uit op het oude kanaal en loopt door in een schitterend bos. Er staan beuken (waaronder de indrukwekkende beuk Le Guisard) en coniferen, maar ook zeldzamere soorten. Laat u in het park verrassen door beelden van Apollo, Diane of de hertog van Orléans met zijn dappere hengst: een bronzen beeld van 4 ton dat op slechts twee hoeven rust!

Jardin des Fontaines 

Vanaf dit bloemrijke balkon kijkt u uit op de prachtige Jardin des Fontaines. Deze tuin is aangelegd als een versierd pleintje, een oase van groen midden in de stad die vernoemd werd naar het wilde water van de Bresle dat aan de voet van de tuin loopt, maar ook het heldere en rustige bronwater dat u bij het oude wachtershuisje vindt.

Jardin Karlostachys 

Wat verderop is de weelderige sfeer van de Jardin Jungle Karlostachys leuk voor avonturiers, toekomstige Indiana Jones, botanisten of ontdekkingsreizigers van alle leeftijden! Deze wilde tuin is een avontuur op zich, waar de talloze planten, lianen, bomen, varens, passiebloemen en bamboesoorten een bron van kennis bieden.

Parc et Verger Les Prés

Rondstruinen, tuinieren en proeven in Criel

Bent u een liefhebber van natuur en producten die verser zijn dan vers?

Kom dan naar het Parc 3 clos! 9 hectare en honderden plantensoorten om te ontdekken, verspreid over 4 delen waar al uw zintuigen worden geprikkeld! Het bezoek begint met de tastzin in een tuin met diverse facetten: een ongerepte of strakke opzet, met planten die allemaal anders aanvoelen.

In de moestuin ruikt u de geuren van fruitbomen en kruiden als tijm of bieslook, maar ook de lichte citroenlucht van dragon, evenals de jaarlijkse en tweejaarlijkse bloemen van de groenten.

Verderop ontdekt u in de boomgaard een aantal heerlijke ciderappelsoorten…

Hoort u ook een zacht geluid? Luister goed en volg met uw gehoor het water dat de verschillende delen van de tuin besproeit. Laat u leiden door het rustige geklots en wandel langs de bochten van het beekje tot aan het struikgewas.

Hier staan schaduwplanten waar het licht doorheen prikt, zoals rhododendrons, hulst, magnolia, hortensia’s, sneeuwbal en azalea’s… Het lijken net de kleuren van een schilderij. De stenen in combinatie met het groen zijn een lust voor het 5e zintuig: het zicht.

Andere ervaringen

Sluiten