Randonnée Villes Soeurs Chemin Vert du Petit Caux

Le Chemin Vert du Petit Caux

in Eu
17.0 km
4h
Gemiddeld
 • Tussen de stad Eu en Saint-Quentin-au-Bosc volgt deze route van 17 kilometer de oude spoorlijn tussen Dieppe en Eu. Het spoor werd in 1885 in gebruik genomen en in 1982 verwijderd.

  Vandaag de dag fluit de trein niet meer, maar er zijn nog veel sporen van het spoorwegverleden overgebleven. Je kunt het poortwachtershuisje, de spoorwegovergangen en de goederenhal van Touffreville-sur-Eu bewonderen!

  Sinds het traject in 2023 werd hersteld als een zachte verkeersader over een afstand van...
  Tussen de stad Eu en Saint-Quentin-au-Bosc volgt deze route van 17 kilometer de oude spoorlijn tussen Dieppe en Eu. Het spoor werd in 1885 in gebruik genomen en in 1982 verwijderd.

  Vandaag de dag fluit de trein niet meer, maar er zijn nog veel sporen van het spoorwegverleden overgebleven. Je kunt het poortwachtershuisje, de spoorwegovergangen en de goederenhal van Touffreville-sur-Eu bewonderen!

  Sinds het traject in 2023 werd hersteld als een zachte verkeersader over een afstand van ongeveer 7 km van de stad Eu naar het voormalige station van Heudelimont, is het ook versierd met fresco's die aan dit verleden herinneren.

  Ontworpen om een ervaring te bieden die is afgestemd op de behoeften van wandelaars en trekkers, heeft dit deel een geasfalteerd oppervlak van 3 meter om de toegankelijkheid voor mensen met beperkte mobiliteit, gezinnen met kinderwagens en fietsers te verbeteren. Er is ook een ruimte van 1,5 meter voor wandelaars en ruiters die van de paden genieten.

  De route is ook rijk aan natuurlijke elementen! Langs de hele route zijn talloze planten- en diersoorten te vinden. Naast veel voorkomende dieren zoals dassen, merels en hazen, kun je het geluk hebben om zeldzamere soorten zoals hermelijn, bosuilen en groene spechten te zien. Aarzel niet om de informatiepanelen langs de route te raadplegen!

  Het duurt vier uur om de hele route te voet af te leggen! Maar het is perfect mogelijk om een deel te voet af te leggen. Er zijn verschillende toegangspunten langs de route.

  Heb je een pauze nodig? Er zijn overal langs de route rust- en picknickplaatsen. Op het gedeelte "zachte verkeersader" (Eu-Heudelimont) zijn ook fietsoverkappingen en een ruiterstop ingericht.
 • Vertrek
  Eu
 • Documentatie
  Met GPX / KML-bestanden kunt u de route van uw wandeling naar uw GPS exporteren (of ander navigatieprogramma)
Sluiten