Randonnée Villes Soeurs Chemin Vert du Petit Caux

Le Chemin Vert du Petit Caux

in Eu
17.0 km
4h
Gemiddeld
 • In het hart van het uitgestrekte landbouwplateau van de Petit Caux, legt de Chemin Vert natuur en geschiedenis aan uw voeten!

  Tussen de stad Eu en Saint-Quentin-au-Bosc volgt deze route van 17 kilometer de oude spoorlijn tussen Dieppe en Eu. Het spoor werd in 1885 in gebruik genomen en werd in 1982 verwijderd. Tegenwoordig fluit de trein niet meer, maar er zijn nog veel sporen van dit spoorwegverleden. U kunt het huis van de poortwachter, de spoorwegovergangen en de goederenhal van...
  In het hart van het uitgestrekte landbouwplateau van de Petit Caux, legt de Chemin Vert natuur en geschiedenis aan uw voeten!

  Tussen de stad Eu en Saint-Quentin-au-Bosc volgt deze route van 17 kilometer de oude spoorlijn tussen Dieppe en Eu. Het spoor werd in 1885 in gebruik genomen en werd in 1982 verwijderd. Tegenwoordig fluit de trein niet meer, maar er zijn nog veel sporen van dit spoorwegverleden. U kunt het huis van de poortwachter, de spoorwegovergangen en de goederenhal van Touffreville-sur-Eu bewonderen!

  De route is ook zeer rijk aan natuur! Let op en open je ogen wijd... Langs de hele route bevolken talrijke planten- en diersoorten het gebied. Naast gewone dieren als dassen, merels en hazen kunt u het geluk hebben om zeldzamere soorten als hermelijn, bosuilen en groene spechten te zien.
  Er staan informatieborden langs de route voor meer informatie. Aarzel niet om hen te raadplegen!

  Het duurt vier uur om de hele route te lopen! Maar het is ook mogelijk om een deel van het pad te lopen. Er zijn verschillende toegangspunten langs de route. Als u wilt pauzeren om een hapje te eten, zijn er picknickplaatsen aan het begin en halverwege het pad.

  Wegens werkzaamheden zal de Chemin Vert du Petit Caux in de eerste helft van 2023 niet toegankelijk zijn. Informeer vooraf.
 • Vertrek
  Eu
 • Documentatie
  Met GPX / KML-bestanden kunt u de route van uw wandeling naar uw GPS exporteren (of ander navigatieprogramma)
Sluiten