Plats légumes et viandePlats légumes et viande
©Plats légumes et viande|Mantra Media - Unsplash
Streekproducten

Streekproducten

Prikkel uw tong!

Bent u op zoek naar de lokale producten uit de streek? Maak van uw verblijf gebruik om onze specialiteiten te ontdekken!
Elke regio heeft zijn eigen specialiteiten en in onze streek kunt u genieten van allerlei lekkere producten uit zowel de Somme als de Seine-Maritime. 

Producten van het land

De Ficelle Picarde: een smakelijk voorgerecht

Kent u de Ficelle Picarde? Deze gevulde hartige crêpe waar Bretagne jaloers op is? Dit gerecht wordt meestal als voorgerecht opgediend. De gerolde crêpe heeft een vulling van champignons, ham, geraspte kaas en crème fraîche. Vers uit de oven is dit recept het lekkerst! 


Bij een crêpe hoort cider

De ligging van onze streek tussen twee departementen heeft als voordeel dat u producten kunt mixen! Zo hoort bij een crêpe een kommetje cider*! Maar dan niet zomaar een cider! Wij raden u aan om de cider van het Parc et Vergers les Prés, waar cider wordt gemaakt van appels uit de eigen boomgaard van 9 ha. Tijdens een bezoek aan het landgoed maakt u vooral kennis met Suzanne Tailleux en haar zoon Adrien. Dit gezin met passie voor hun land heet u van harte welkom om te vertellen over de geschiedenis van hun bedrijf en te laten zien hoe de verschillende appeldranken worden gemaakt. 

 

*Alcoholgebruik is schadelijk voor de gezondheid, drink met mate. 

 


Het is tijd voor een dessert! 

Het dessert is vaak de klap op de vuurpijl van een maaltijd: nog even een zoet hapje om na te genieten. 

Bij ons is een van de desserts de heerlijke pâté aux poires de fisée (ja, dat is een mond vol!). Maar, geen paniek, het is een licht dessert van bladerdeeg met peren. Waarom is het zo bijzonder? De “fisée” peer is een lokale variëteit, die in de omgeving van Dieppe wordt gekweekt. Deze peertjes zijn opmerkelijk omdat ze bij het bakken roze van kleur worden en een langwerpige vorm hebben. De peren worden van oktober tot november geplukt en kunnen niet rauw worden gegeten


En wat kan er als tussendoortje worden gegeten? 

In de Somme vindt u de gâteau battu. Het is een soort brioche gemaakt met eieren en boter. Het is luchtiger dan een gewone brioche omdat het beslag met de hand wordt opgeklopt. Hierdoor wordt het “lichter”. Een gâteau battu is naturel al lekker, maar bijvoorbeeld ook besmeerd met een lekker laagje appelkaramel uit Dieppe.


Kruiden om gerechten mee op smaak te brengen

Dille, daslook, tijm en nog veel meer kruiden. Ze hebben elk een eigen karakter, waar het lokale familiebedrijfje Florixir gebruik van maakt. Thomas en Kinley zijn met hun bedrijfje gevestigd in Gamaches. Ze plukken en verwerken zelf hun kruiden. Het aanbod van producten is breed: kruidenthee, aromaten, kruidengelei, oliën, enz. Heerlijk om dagelijks in de keuken te gebruiken!  

Zeeproducten

Onze streek ligt tussen land en zee. Ideaal dus. In Le Tréport varen de visserschepen binnen, volgeladen met verse vis. 

Visliefhebbers vinden dan ook een groot aantal vissoorten in onze viswinkels. Geniet van de heerlijke smaak van een zeeforel, gebakken met amendel, of een zeetong (met boter natuurlijk), maar ook de wat sterkere smaak van haddock of zeebarbeel! Verder kunt u proeven van producten als visrillettes of vispaupiette (vaak met zalm of forel). 


section-banner-top

Waar kunt u vis kopen?

section-banner-bottom

Probeer onze heerlijke mosselen met frietjes

Wat is een dagje aan de kust zonder geproefd te hebben van de traditionele mosselen met frietjes? Net als vis kunt u zelf mosselen kopen, bereiden en samen met het gezin eten. U kunt ook naar het restaurant waar u kunt kiezen uit verschillende bereidingen, zoals mosselen met room of wijn bijvoorbeeld. Er is voor ieder wat wils!

Op zoek

naar een restaurantje

Reistips

Sluiten