Le Treport Vue Du Haut Des Falaises Mer 5@sasha Claire Mai 2019Le Treport Vue Du Haut Des Falaises Mer 5@sasha Claire Mai 2019
©Le Treport Vue Du Haut Des Falaises Mer 5@sasha Claire Mai 2019

Top 5 van onze wandelingen

Tussen land en zee

De beste wandelingen

GR21: wandelen tussen de natuurelementen

Van Le Tréport naar Criel-sur-Mer biedt de GR21 een rijk aanbod van landschappen en sferen. Vanuit de levendige haven in Le Tréport klimt u de 365 treden van de rots naar de top, voor een schitterend uitzicht. Na een kort stukje over de rotsen te hebben gelopen, wandelt u via het achterland naar Mesnil-Val waar u opnieuw kunt genieten van een fantastisch panorama op het kustgebied. De rots van Criel-sur-Mer is 106 m hoog en geeft u het gevoel de zee en de vallei te overheersen. Vanwege de erosie van de rots zijn er varianten van de GR21 gemaakt, dus volg goed de bewegwijzering (witte streep op rode streep).

Het kustpad: een tocht met inspanning!

Van de strandboulevard in Mers-les-Bains tot Ault ligt een bewegwijzerd parcours van 7 km, voor een unieke wandelervaring over de rotsen. Het schouwspel van dit adembenemende landschap met uitzicht op de horizon is een echte beloning na al die inspanning! Vanaf de rotsen wisselen dalletjes en weilandhekken elkaar op rap tempo af. Via het bos van Cise, een natuurlijk zeebos in een dal, komt u uit in Ault, waar de rotsen beginnen.

Chemin Vert du Petit Caux

Vanuit het plaatsje Eu, biedt de Chemin Vert du Petit Caux 17 km aan groene wegen. Deze oude spoorlijn liep tot 1972 tussen Eu en Dieppe en werd omgebouwd tot wandelpad. U vindt er een rijke flora en fauna. Langs dit parcours met meerdere viaducten en unieke uitzichten liggen nog diverse getuigen uit het spoorwegverleden. Ontdek het parcours te voet, te paard of met de mountainbike: het is een bijzondere combinatie van natuur en geschiedenis.

Goed om te weten: 17 km staat voor zo’n 5 uur wandelen. Zodat iedereen op eigen tempo de Chemin Vert du Petit Caux kan ontdekken, liggen er verschillende vertrekpunten langs het parcours: Etalondes, Saint-Rémy-Boscrocourt en Touffreville-sur-Eu.

De luswandeling van Beaumont

Dit parcours van 13,5 km tussen bos en vallei vertrekt vanuit Saint-Pierre-en-Val en biedt vanuit de heuvels een aantal schitterende landschappen. Midden in het bos wacht u een bijzondere plek, met unieke afmetingen: de archeologische opgravingen van Bois l’Abbé met ruïnes van een Gallo-Romeinse villa.

Het circuit de l’Isle

Deze luswandeling van 11,5 km vanuit Dargnies, een plattelandsdorp van de Vimeu, daalt af naar de Vallée de la Bresle voor een rustige wandeling rond de meertjes. U wordt daarbij vergezeld door zwanen, waterhoenen en eenden.

Ontdek onze wandelingen

Reistips

Sluiten