Paysage Vallée Tronçon St Rémy Boscrocourt Touffreville (2) New1Paysage Vallée Tronçon St Rémy Boscrocourt Touffreville (2) New1
©Paysage Vallée Tronçon St Rémy Boscrocourt Touffreville (2) New1|ccvs jpv

Vallée de l'Yères

Vallée de l'Yères

De Vallée de l’Yères: een nog ongerepte vallei

Tussen Dieppe en Le Tréport ligt een vallei met beboste hellingen en vlaktes: de Vallée de l’Yères. Deze kustrivier ontspringt in de lage bossen van Eu (Aubermesnil-les-Erables), loopt door het plaatsje en gooit zich 40 km verderop bij Criel-sur-Mer in het Kanaal. Het is een nog bijzonder ongerepte vallei. Volg dus de stroom van de Yères en ontdek de natuurlijke rijkdommen. De beste manier om het gebied te verkennen is met de fiets! Rijd vanuit Criel-sur-Mer over de plattelandsweggetjes die u van dorp tot dorp meenemen tot het hart van de vallei. De prachtige natuur mengt zich met het historische erfgoed en de legendes uit de streek. Van Criel-sur-Mer tot Villy-sur-Yères nemen een landgoed, kasteel, ruïnes en kusterfgoed uit de belle époque u mee voor een unieke reis door de tijd!

Het lage deel van de Vallée de l’Yères langs de kust en de Mont Jolibois staan op de lijst van natuurreservaten met een belang op het gebied van ecologie, flora en fauna. De nabijgelegen kust en de natte gebieden maken van het reservaat een uitstekende verblijfplaats voor talloze vogelsoorten. Het draagt ook bij aan een diverse flora. Sommige soorten getuigen van plekken waar de mens nauwelijks komt. De vallei heeft dus zijn ongerept karakter weten te bewaren!

De Yères is een rivier van de 1e categorie. Vissers kunnen hier dan ook in een schitterende groene omgeving hengelen naar forel, kopvoorn of paling.

Een uniek panorama: het viaduct van Touffreville-sur-Eu

Wat een adembenemend uitzicht op de Vallée de l’Yères en de rivier! Dit viaduct van baksteen met negen bogen is een fantastisch uitkijkpunt om te genieten van de vallei. Van 1885 tot 1972 liep hier de spoorlijn tussen Dieppe en Eu. Treinen hebben nu plaatsgemaakt voor wandelaars dankzij de herbestemming van deze oude spoorlijn tot wandelpad: de Chemin Vert du Petit Caux. Ontdek alle uitzichten vanaf de viaducten langs deze route!

 

Sluiten