Ault falaises vue aérienne ©Arnaud BovinAult falaises vue aérienne ©Arnaud Bovin
©Ault falaises vue aérienne ©Arnaud Bovin

Ault en het Bois de Cise

Aan de rand van de Sommebaai, waar de rotsen van de Albastenkust beginnen

Ault

en het bos van Cise

Klaar voor een duizelingwekkende ervaring?

Liefhebbers van uitgestrekte natuur en uitzichten met een WAUW-effect: de Ault is voor u gemaakt. Dit badplaatsje is bekend vanwege de unieke geografische ligging ervan.

Dit oude vissersdorpje ligt tegen de rotsen aan zee, en heeft daarmee een uniek karakter. Het werd tijdens de belle époque een badplaatsje. Tegenwoordig is het een toeristische gemeente.

Vanuit het zuiden is de muur te zien van krijt en vuursteen. Het maagdelijke wit van de rotsen schittert boven het kenmerkende opaalblauwe water van de zee: hier begint de Albastenkust!

U kunt via de rotsen langs de kust wandelen, met uitzicht op een bijzonder landschap. En om de grootheid van dit immense decor te kunnen meten, kunt u via de trappen richting de Quartier du Bel Air wandelen. Een unieke ervaring!

In het noorden maakt de rots geleidelijk plaats voor de Sommebaai, die in een koord van grote keien afloopt richting Cayeux-sur-Mer.

Sluit uw ogen, adem de verkwikkende zeelucht en luister naar de zilvermeeuwen die hier veel te vinden zijn.

Laat u vervolgens verrassen door de authentieke charme van de schilderachtige wijkjes van de badplaats: verlaat de gebaande wegen en struin door de typische straatjes. U zult versteld staan van de ongekende bouwkundige bezienswaardigheden.

Een must-see: het bos van Cise

Het bos van Cise, een prachtige parel in een groen decor, is een plek die u zeker zal raken.

Hier is de mens namelijk in dienst van de NATUUR, die hier de baas is. De plaatselijke fauna wordt dan ook door de inwoners beschermd.

Hoewel er een lusroute rond de vijftien hectare van dit bos loopt voor een algemene indruk, kunt u te voet gebruikmaken van hét grote pluspunt in het bos van Cise.

Dankzij de talloze paden die door het bos lopen kunt u heerlijk ontkoppelen en proeven van de vredige sfeer tussen de eeuwenoude bomen in dit natuurgebied.

Bij elk seizoen kunt u genieten van een prachtige omgeving, vooral in het voorjaar. Dan vormt de daslook een enorm bloementapijt met de heerlijke geur van deze geneeskrachtige plant. Maar ook de herfst is  de moeite waard: oranjebruine tinten en geuren van mos of gedroogde  boombladeren, maar ook de zo typische blauwe hortensia, die hier groeit dankzij de zuurheid van de vruchtbare grond.

En om uw ogen uit te kijken staan er rond dit bos schitterende villa’s uit de belle époque tijd: ze liggen soms verschuild achter hoge bomen. U moet dus goed kijken om ze tussen de bladeren te kunnen zien, en dat maakt het nou precies zo aangenaam! In de herfst en winter zijn ze goed te zien en kunt u er dus heerlijk van genieten.

Maar: bij een zeebos hoort de kust! Boven de rots ruikt al u de verkwikkende zeelucht en kunt u kijken zo ver de horizon reikt… Om kippenvel van te krijgen zo mooi!

Sluiten