Haut De FalaisesHaut De Falaises
©Haut De Falaises

Kabeltrein en uitzicht

Kabeltrein en uitzicht

Hier krijgt u zeker geen spijt van! Op meer dan 100 m hoogte is het uitzicht vanaf de rotsen adembenemend.

Dankzij het uitzichtterras met oriëntatietafel en verrekijker kunt u de horizon bestuderen. U bevindt zich hier in een hoek die zich uitstrekt van de Cap d’Ailly tot Le Crotoy (respectievelijk 40 km ten zuiden en ten noorden).

Sportieve bezoekers kunnen de rotsen van Le Tréport ontdekken via een trap waarvan het aantal treden een geheim blijft zolang ze deze niet zelf geteld hebben! Maar u kunt ook met een kabeltrein naar boven, die heel de dag heen en weer pendelt.

Hoewel deze kabeltrein sinds 2006 in gebruik is, betreft het al de derde uitvoering ervan. In 1908 werd de eerste kabeltrein ingehuldigd door de Graaf en Gravin van Eu. De 2 houten wagons wogen elk een ton, en konden 48 passagiers vervoeren. De kabeltrein kwam tijdens de Tweede Wereldoorlog in handen van de Duitsers en werd niet meer gebruikt. Eind jaren ’50 wordt er een tweede poging gedaan. Twintig jaar lang wordt er in de twee tunnels een kabelspoor gebruikt met zo’n tien tweezitsgondels, totdat het kabelbaanbedrijf ermee stopte vanwege de harde wind, waardoor het systeem te vaak stil moest worden gelegd.

De huidige kabeltrein maakt gebruikt van een hellend liftsysteem: de geheel automatische en gratis trein rijdt dagelijks en heel het jaar door.

Praktische informatie

Sluiten